İç Mimarlık Ofisi | İstanbul'da Özgün Mekanlar

www.qaraqalem.com
© 2023 CREATED BY Ozico Medya
Premium Web Service

Bir İç Tasarım Projesinin Aşamaları 1

Bir İç Tasarım Projesinin Aşamaları

Sıra dışı bir iç tasarım bir mekanla değil onu kullanacak ve keyif alacak benzersiz insanlarla başlar! İç mimari proje tasarım aşamalarını sizler için derledik!
Bir İç Tasarım Projesinin Aşamaları

İnsanlar bazen iç mimarların sadece mekanın hoş görünmesi için çalıştıklarını düşünebilirler. Oysa tasarım analitiği, temeller, şemalar ve ortaklık kurma konuları da iç mimarların uzmanlık alanıdır. İç mimari proje tasarım aşamalarını takip ederek hayalleri gerçeğe dönüştürüyoruz.

Daha önce profesyonel bir tasarımcıyla çalışmadıysanız iç mimari proje tasarım aşamaları için genel sürecin kısa bir özetini sizler için hazırladık. Elbette akış, ihtiyaçlarınıza ve projeye göre özelleşecektir.

İç mimari proje tasarım aşamalarının ilki programlamadır. Yapılacak olan ilk toplantıda ihtiyaçlarınız, istekleriniz ve mekan için kapsayıcı stil belirlenmeye çalışılmakta ve ayrıntılı bir tasarım özeti oluşturulmaktadır. Aynı zamanda, güneş açılarını ve derecelerini keşfetmek, zaman çizelgeleri ve bütçeler hakkında konuşmak için başlangıç aşamasıdır. Bir ön bütçe belirlenmekte ve mevcut koşulları ölçmek, fotoğraflamak ve kaydetmek için saha ziyareti düzenlenmektedir.

Temeller ve akışlar için ikinci adım şematik dizayndır. Tasarım amacını iletmek ve açıklığa kavuşturmak için eskizler ve ön kat planları oluşturulmaktadır. Kat planı seçenekleri hazırlanmaya başlanarak oda tiplerine, oda boyutlarına ve pencere yerleşimine karar verilmektedir. Kullanılacak kaplamalar da bu aşamada seçilebilmektedir.

Bir İç Tasarım Projesinin Aşamaları 2
Bir İç Tasarım Projesinin Aşamaları
İç Tasarım Projesi: Kararlar ve Detaylar

Kararlar ve detaylar için iç mimari proje tasarım aşamalarının üçüncü adımı ise tasarım geliştirmedir. Kat planı onaylandıktan sonra iç ve dış yüzeylere karar verilecektir. Pencere/kapı yerleşimi, çatı çizgileri vb. durumlar bu aşamaya dahildir. Ayrıca iç detaylar daha net hale gelmektedir. Dolap tasarımı, aydınlatma yerleri ve döşeme detayları için temel iç cepheler bu adımda hazırlanmaktadır.

Tasarım planları onaylandıktan sonra nihai tasarım çizimleri ve şartnameleri hazırlanmaya başlanmaktadır. Teknik resimlerde gerekli tüm değişiklik veya revizyonlar yapılmaktadır. Tüm özelliklerle nihai çizimler oluşturulmaktadır. Tüm malzeme ve bitirme programları da oluşturulmaktadır.

Projenin son aşaması inşaat ve montajdır. Tüm planlama, eskiz ve toplantılardan sonra nihayet mekanda inşaat ve tadilat çalışmalarına başlanmaktadır. Kavramlar ve resimler gerçeğe dönüşmektedir. Tasarım projesinin bu aşaması ihtiyaç duyulan işin kapsamına bağlı olarak değişebilmektedir. 

×