İç Mimarlık Ofisi | İstanbul'da Özgün Mekanlar

www.qaraqalem.com
© 2023 CREATED BY Ozico Medya
Premium Web Service

Ev Dekorasyonu İç Tasarım İpuçları ve Püf Noktaları 1

Ev Dekorasyonu İç Tasarım İpuçları ve Püf Noktaları

 Evlerimiz, hepimizin biricik yaşam alanıdır. Günlük hayatın stresinden, yoğunluğu ve yoruculuğundan kaçıp kafamızı dinlediğimiz yerdir. Bir nevi kaçış noktası olan evlerimizin en rahat, konforlu ve estetik şekilde dizayn edilmiş olması elbette hepimizin isteyeceği bir durumdur. 

Evlerimizi baştan sona veya küçük dokunuşlarla değiştirmek için bazı tasarım ipuçları vardır. Bu ipuçları yardımıyla hem evinizi dilediğiniz forma getirebilir hem de doğru tercihlerle maddi ve manevi açıdan hüsrana uğramaktan kurtulmuş olursunuz. Ev tasarımı ipuçları konusunun ilki, salon dekorasyonunda sadeliğin zarafetini yakalamaktır. Salonlar kalabalık misafir kitlelerinin ağırlandığı bir yer olduğundan, sade ve şık bir tasarım ile var olan kalabalığı göz batmayacak hale getirebilirsiniz. Bu şekilde hem ev sahibi olarak siz hem de misafirlerinizin rahat edeceği konforlu bir ortam oluşacaktır. Konfor demişken Eviniz İçin İç Tasarım Trendleri konusunda pek çok konforlu tasarım fikirleri mevcut.

Tasarım ipuçları arasında bir diğer önemli nokta ise yatak odası ve çocuk odalarında kişiselleştirilmiş tasarımlar yapmaktır. Bu noktada evin geneliyle bir uyum yakalamaya çok ihtiyaç yoktur. Çoğunlukla oda kullanıcısının tarzı ile şekillenmelidir. Örneğin bir çocuk odası ile yetişkin yatak odasının tasarımları birbirinden oldukça farklıdır. Çocuklar için daha canlı renkler ve eğlenceli duvar tasarımları, aksesuarlar tercih edilebilirken yetişkin odalarında genel olarak daha ağır bir hava vardır. Soft renkler ve sade dizayn edilmiş aksesuarlar ile bütünlük sağlanmaktadır. Ayrıca evin en önem verilen yerlerinden biri olan tuvalet ve banyo tasarımları da ev tasarım proje ipuçları yardımıyla daha kolay hale gelmektedir.

Ev Dekorasyonu İç Tasarım İpuçları ve Püf Noktaları 2

Örneğin banyonuzu sıkıcı havasından kurtarıp canlılık vermek istiyorsanız otantik bir hava için gerekli aksesuarlar ve desenli seramik zeminler kullanabilirsiniz. Duvar ve kullanılacak dekorlar arasındaki renk geçişleri de dikkatlice ayarlandığında artık banyonuzun kapısı farklı bir dünyaya açılır hale gelebilir. Tabii ki tüm bunların yanında belki de en çok vakit geçirilen yerlerden biri olan mutfaklarda da ev tasarım ipuçları işe yaramaktadır. Mutfak dolapları ve mutfak masasından içeride yer alan türlü eşyalara kadar her şey uyumlu ayarlanıp göze estetik coşku veren bir mutfak yaratabilirsiniz. Bunun için çalışabileceğiniz işinde ehil bir iç mimarlık firması arıyorsanız Qaraqalem İç Mimarlık Ofisi ile iletişime geçebilirsiniz. 

×