İç Mimarlık Ofisi | İstanbul'da Özgün Mekanlar

www.qaraqalem.com
© 2023 CREATED BY Ozico Medya
Premium Web Service

Ev Tadilatı Yapmak İçin Hangi İzinler Alınmalı 1

Ev Tadilatı Yapmak İçin Hangi İzinler Alınmalı

Yaşam alanınızda uzun süre yaşıyorsanız ve değiştirmek istiyorsanız veya ev satın aldıysanız ev tadilatı yapma yoluna gidebilirsiniz. Bir odayı genişletmek veya bölmek, mutfak veya banyoyu yenilemek, oturma odası ve mutfağı birleştirmek gibi işlemler ev tadilatı adı altında toplanabilir.

Tadilat ruhsatı, belirli değişiklikler için gerekli bir belgedir. Dışarıdan görünen, bina taşıyıcı unsurlarını etkileyen veya mdeğişikliğine yol açan tadilatlar için tadilat ruhsatı gereklidir.

Fayans veya parke döşeme, boya badana, mutfak ve banyo dolaplarının veya vitrinlerinin değiştirilmesi, elektrik veya sıhhi tesisat değişiklikleri gibi küçük tadilat işlemleri iç kısımda kaldığında ve taşıyıcı unsurlar yıkılmadığında tadilat ruhsatı gerekmemektedir.

Ev tadilatı için yapılacak tüm değişimler için belediyeye başvurmanız gerekmemektedir. Aynı zamanda, belediyenin istediği tadilat için gerekli belgeler bina tipine ve belediyeden belediyeye değişiklik göstermektedir.

Belediyeden istenen belgeler genel hatlarıyla aşağıdaki gibidir:

  • Tadilat Ruhsatı Dilekçesi
  • Tapu Tescil Belgesi
  • İmar Durumu Çap Belgesi (yapı nizamı, saçak seviyesi, kat adedi, komşu parsellerden ve yollardan çekme mesafeleri ve inşaat emsallerini gösteren belge)
  • Mimari proje, elektrik ve tesisat projeleri, röperli veya ebatlı kroki, resim ve hesapları, statik proje

Tadilat tipine ya da belediyeye bağlı olarak aşağıdaki belgeler de istenebilir:

  • Proje Müellifleri Oda Sicil Durum Belgeleri
  • Müteaahhitlik Sicili
  • Apartman Karar Defteri Örneği (Noter Onaysız)
  • Fenni Mesul Taahhütnamesi (Noter Onaylı)

Ruhsat ve eklerinde eksik veya yanlış bulunmuyorsa ev tadilatı için belediyeler en geç 30 gün içinde tadilat ruhsatı vermektedir. Eksik veya yanlış bir belge olması durumunda müracaat tarihinden itibaren 15 gün içinde eksik ve yanlışlar bildirilmektedir. Eksik veya yanlışların giderilmesi durumunda en geç 15 gün içinde ev tadilatı için tadilat ruhsatı verilmektedir.

İlginizi çekebilir Komple Ev Tadilatı Ne Kadar Tutar 2021

Ev Tadilatı Yapmak İçin Hangi İzinler Alınmalı 2

Yapacağınız değişiklikler ve tadilatlar için inşaata başlamadan önce belediyeye veya tadilat firmanıza danışmanızı tavsiye ediyoruz. İnşaat malzemelerinin ve ustaların yoldan geçenler tarafından görülmesi sebebiyle şikayet edilmesi sık rastlanan bir olaydır.

×