İç Mimarlık Ofisi | İstanbul'da Özgün Mekanlar

www.qaraqalem.com
© 2023 CREATED BY Ozico Medya
Premium Web Service

Cafe Tasarımı Nasıl Olmalıdır 1

Cafe Tasarımı Nasıl Olmalıdır

Cafe açmak isteyen herkesin aklını kurcalayan bir sorudur Cafe Tasarımı Nasıl Olmalıdır? sorusu. Qaraqalem iç mimarlık olarak sizler için küçük bir rehber hazırladık. Siz de bu rehberin sonunda konsept cafe tasarımları veya otantik cafe tasarımları hakkında fikir edinmiş olacaksınız.

Cafe Tasarımı Nasıl Olmalı?

Cafe tasarımının nasıl olduğuna ilişkin bilgiler vermeden önce mekanınızın konumunun tüm tasarım sürecini etkileyebileceğinden bahsetmek istiyoruz. Şöyle ki oldukça kaliteli bir tasarımla bu sektöre girmiş olabilirsiniz; müşterileriniz de tasarımınızı çok beğeniyor olabilir ancak yeni müşterilerin size gelebilmesi için keşfedilmeye açık bir konumda yer alıyor olmanız gerekiyor.

Günümüzdeki şartlar neticesinde artık her sokakta en az 2-3 tane cafe bulunduğundan insanların yoğun olarak kullandığı alanlarda cafenizi açmanızı tavsiye ederiz. Özellikle de konsept cafe tasarımları için bu konu daha da önemlidir. Sebebi ise konsept cafeler genellikle belli bir kitleye hitap ettiğinden, bu kitlenin olmadığı yerlere cafe açmak başlı başına bir zaman kaybıdır. 

 

 

Cafe tasarımına gelecek olursak yemeğiniz ya da hizmetiniz ne kadar iyi olursa olsun bütün bu kusursuzluğu dekorasyonla taçlandırmazsanız müşterilerinizi elinizde tutamazsınız.

Günlük hayattaki işinin yorgunluğunu atmak için gelmiş olan müşterileri sandalye de ağırlarsanız muhtemelen bir dahaki gidecekleri kafe sizinki olmayacaktır. Bu bağlamda cafe tipinize uygun tasarımlar seçmeniz ya da buna yönelik çalışmalar yapmanız akıllıca olacaktır. Örneğin butik cafe tasarımları konusunda daha önce araştırma yapmışsanız gördükleriniz hep cıvıl cıvıl renklerden oluşan tasarımlardır. İşte bu tasarım, butik cafe ile özgülendiğinden siz de cafenizi açarken bu gibi detayları göz önünde bulundurmalısınız.

 

 

Az önce bahsetmiş olduğumuz ağırlama konusunda hassas davranmanız gerekiyor. Hitap ettiğiniz müşteri kitlesine göre oturma düzenleri ve mobilyalar seçmelisiniz. Ayrıca verdiğiniz hizmet de bu durumu etkileyecek detayların bir diğeri. Eğer yemek üzerine bir cafe açmışsanız ve müşterilerinize yemek vaat ediyorsanız mutlaka ama mutlaka koltukların sert tabanlı olması gerekir. Tabanı yumuşak olan, koltuklar müşterilerin rahatlığı için her ne kadar ideal olsa da yemek yerken epey sorun çıkarır. 

Otantik cafe tasarımları konusunda ise duvarları etkin olarak kullanmanız gerekir. Duvarların boş kalması sadelik için çok tercih edilse de bu tür cafeler için pek tercih edilen bir durum değildir.

 

 

 

Cafe tasarımları hakkında daha fazla fikir için Cafe Bar Dekorasyonları Nasıl Olmalı? makalemize göz atabilirsiniz.

Cafe Tasarımı Nasıl Olmalıdır 2
Cafe Tasarımı Nasıl Olmalıdır 3
×