İç Mimarlık Ofisi | İstanbul'da Özgün Mekanlar

www.qaraqalem.com
© 2023 CREATED BY Ozico Medya
Premium Web Service

Lüks Salon Tasarımları Lüks Tasarımlar

Lüks Salon Tasarımları Lüks Tasarımlar

LÜKS SALON TASARIM FİKİRLERİ ŞİMDİ DENEYİN

Lüks Salon Tasarımları Lüks Tasarımlar

Lüks Salon Tasarımları Lüks Tasarımlar İyi düşünülmüş, iyi döşenmiş, yükseltilmiş bir salon hakkında söylenecek bir çok şey var. Evinizde en sık kullanılan odalardan birini zengin göstermek adına çözüm mü arıyorsunuz?
Lüks salon tasarımı her zaman en pahalı şeylere yatırım yapmaktan ibaret değildir.

Bir servet harcamadan salonunuzu daha lüks görünmesini sağlamak kesinlikle mümkün. Evinizin merkezi özelliği ve konukları ilk ziyaret edenlerin gördüğü ilk şey olarak salonunuz kendi zevkinizi ve kişiliğinizi yansıtması gerekir. qaraqalem tasarım uzmanlarımız, bütçeniz sınırlı olduğunda bile alanınızın daha lüks görünmesine yardımcı olabilecek oturma odası tasarım fikirleri hazırlamak için buradalar.

Lüks iç mekan tasarımı

Mekanın daha lüks görünmesi için yapısal unsurlar eklemeyi düşünün. Her zamanki dairesel formlar veya düz çizgiler yerine, beklenmedik bir silüet veya ilginç bir şekilde tasarım özelliklerine sahip parçalar içeren mobilyalar arayın. Bilinçaltının zihni üzerinde derin bir etkiye sahip olduğu için lüks salon tasarımında mobilya üzerindeki metal parçaları kilit bir unsur olarak düşünün, bu nedenle salonunuzda, küçük dozlarda bile metal unsurları kullanın.

Luxury Design,Luxury Living RoomLuxury Furniture,Lüks Mobilya,Lüks Tasarımlar

Ahşabı Öne Çıkarın

Eğer bir dağ evinde ya da yazlık bir evde rustik tarz kullanacaksanız duvarlarınızın ahşap olması bu tarzı sıcak ve oldukça güçlendirecek önemli bir detaydır. Kısaca ahşap yapılarda rustik tarzı kullanmak çok kolaydır. Mobilyalarda doğal renkleri tercih ederken bu mobilyaların ahşaptan yapılmış olmasına dikkat edilmelidir. Doğal renklere sahip el dokuması kilimler ve tek renk koltuk döşemeleri gibi şık bir tarz elde edebilirsiniz. Rustik dekorasyonda ahşap mobilyalarınızın renkli olmasından uzak durmalısınız. Eğer mobilyalarınızı renklendirmek istiyorsanız renkli vernikleri ufak parçalarda tercih ederek yaşam alanlarınızı farklı kılabilirsiniz.

Rustik Tarz Hakkında Yanlış Bilinen Bilgiler

Rustik tarz için sahip olunan ön yargı bu tarzın eski ve ahşap evlerde uygulanabileceğidir. Elbette eski tarz evlerde bu tarzı uygulamak daha kolay olabilir ancak önemli olan hangi parçaları ve aksesuarları kullandığınızdır. Ahşap bir evde retro, modern ya da avangart bir tarz uygulayabileceğiniz gibi modern bir ev mimarisinde rustik tarzı rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Rustik dekorasyonun şıklıktan, modernlikten ve en önemlisi fonksiyonel olmaktan uzak olduğu düşünülebilir. Günümüzde doğaya olan eğilim her geçen gün artıyor. Ahşap ve metal gibi doğadan gelen malzemeleri ham halleri ile kullanmak oldukça yaygın bir durum. Bu nedenle rustik tarzdan bağımsız olarak bu malzemelerin işlevselliği ve konforu her geçen artıyor. Rustik tarzın en önemli parçası olan doğal malzemelerin bu noktaya gelmesi tarzın da doğrudan olumlu şekilde etkilenmesinde yardımcı oluyor.

Rustik tarzı abartılı, aşırı doğal ve kaba bulanlar olduğu da bir gerçek. Günümüzde ise modern tasarımların farklı tarzlara uyum sağlamasının daha kolay olduğunu göz önünde bulundurduğunuz zaman aslında istediğiniz her tarzı dilediğiniz gibi kullanabilmeniz mümkün. Avangart bir mutfak istiyorsanız bu mutfakta sadece gösterişi ön plana çıkaracağınız anlamına gelmediği gibi rustik bir mutfak istediğiniz zaman da eski zamanlarda olduğu gibi gözüken su tesisatlarına ve elektriksiz mutfak eşyalarına ihtiyacınız yok. Tek yapmanız gereken bu tarzı ön plana çıkacak renkleri, dokuları ve materyalleri iyi öğrenmek ve ihtiyaçlarınızla birleştirerek kullanmak.

Daha Fazla Tasarım ve Dekorasyon hizmetleri için Karakalem İç Mimarlık ile iletişime geçebilirsiniz. Sizin hayal ettiklerinizi bizimle birlikte hemen ulaşabilmek için sadece bir telefon uzağındayız.

×