İç Mimarlık Ofisi | İstanbul'da Özgün Mekanlar

www.qaraqalem.com
© 2023 CREATED BY Ozico Medya
Premium Web Service

Modern İç Mekan Tasarımı Nedir 1

Modern İç Mekan Tasarımı Nedir

Modern İç Mekan Tasarımı Nedir İç Mekan Tasasrımı Mekan Tasarımı Nedir Modernleşen eşya ve yaşamların birbiri ile nasıl uyum içinde iç mekan tasarımı sağlayabileceğini sizin için araştırdık. İç mekan tasarımı nasıl olmalı?

Hayatlarımızın her alanında şık ve modern dokunuşlar için iç mimarlar en iyi şekilde hizmet etmektedir. Özellikle günümüzde evden çalışma olanaklarının da genişlemesiyle evlerde daha çok vakit geçiririz. Bu nedenle hem motive olabileceğimiz hem de konforla çalışabileceğimiz salonlara ve oturma odalarına ihtiyaç duyarız. İç mekan tasarımı oldukça farklı fikirlerle kişilerin istek ve arzularına göre şekillendirilmektedir. İç mekân dekoru, kişilerin ihtiyaçlarına göre belirlenen ve zevkleriyle bütünleşen tasarımlardan oluşurlar. Kişiler istedikleri ve beğendikleri eşyalarla evlerinin her alanını dekora edebiliriler. İç mimarların da görevi bu isteklerle muhteşem alanlar yaratmak ve eşsiz güzellikteki yaşam alanlarını yaratmaktır. Sizler de Qaraqalem iç mimarlık ofisine gelerek hayalinizdeki salon ve oturma odasına kavuşabilirsiniz.

İç mekân tasarımı için belirlenen eşyaların birbiri ile şekil ve renk olarak uyumlu olması önemlidir. Bu sayede yaratılan hava hem uyumlu hem de konforlu olacaktır. İç mekanlar tasarlanırken birçok ayrıntıya dokunuşlar yapılır. Bunlardan birisi de perdeler ve halılar arasındaki uyumdur. Açık renkli perdelerle uyumlu olması için tüylü ve sade renklerde halılar tercih edilir. Daha yumuşak tonlarda tercih edilen eşyalar için zıtlık yaratarak şık bir görünüm yaratmak da mümkündür. Buna göre seçilen mobilyaların koyu ve kadife kumaşlardan tercih edilmesi soft bir hava yaratacaktır. Modern iç mekân tasarımı akıllı mobilya ve sistemlerle tasarlanarak kişilerin rahat bir kullanım elde etmesini de sağlamaktadır

Modern İç Mekan Tasarımı Nedir 2

İç Mekan Tasarım Önerileri

İç mekanlar tasarlanırken evlerin güneş alan kısımlarının değerlendirilmesi de önemlidir. Güneş ışığının yoğun olarak geldiği yerlerde koyu renk veya ara renkler tercih edilebilir. İç mekân tasarım önerileri ile kişilerin zevkleri bir araya gelerek benzersiz özelliklere sahip ev dekorasyonları yaratmak mümkündür. Özellikle kullanım kolaylığı yaratan eşyalar ile modern iç mekanlar tasarlanabilir. Ayrıca daha sofistike bir alan yaratmak için iç mekânlarda biblolar ve ufak heykeller kullanılabilir. İç mekan tasarımı için kullanılan diğer eşyalar arasında farklı ebatlarda ve şekillerde yapılan ahşap kütüphaneler de göze çarpmaktadır. Daha doğal ve sıcak bir dekorasyon yaratmak için kullanılan ahşap kütüphaneler kitapların konabileceği en şık ürünlerdir.

İç mekan tasarımı için kullanılan her bir eşyanın uyumu ve renkleri de kişilerin tarzını yansıtır. Renkli eşyalar kullanmaktan hoşlananlar için iç mekân tasarım fikirleri mevcuttur. İç mekân dekoru için kullanılan süs eşyaları aynı zamanda kullanışlı hale de getirilebilir. Süs vazolarına çiçek konabilir veya tv ünitelerinin üzerine özel fotoğraflar çerçeveletilebilir. Bu sayede hem anılar hem de zevkler dekorasyona yansıtılmış olur. Özellikle kullanımı kolay ve rahat temizlenebilir eşyalar 2022 tasarım trendlerinde sık sık yer alır. İç mimarların da üzerinde çalıştığı ve tasarladığı yaşam alanlarında sık sık kullanılırlar.

Modern İç Mekan Tasarımı Nedir 3

İç Mekân Tasarım Tüyoları

İç mekân tasarımları için verilen tüyoların çoğu evlerinizin daha şık görünmesini sağlar. Bunun için yüksek duvarlar kullanarak daha büyük bir salon veya oda görünümü sağlayabilirsiniz. Evlerde kullanılan işlemeli aynalar ile de zarafeti yakalamak mümkündür. Duvarlarda kullanılan boya renkleri de uyumun tamamlanması için zevklere göre seçilmelidir. Zıt renklerin kullanımı ile modern bir görünüm yakalamak mümkündür. İç mekan tasarımları için üretilen pek çok duvar kâğıdı da mevcuttur. 2022 yılında popülerleşen duvar kağıtlarını desenli seçerek zarif bir hava yaratmak da mümkündür.

İç mekân planlaması yapılırken ilk önce duvar renginden ve yer karolarından başlanmalıdır. Qaraqalem iç mimarlık ofisi olarak sizlerin beğenisine göre belirlenen ayrıntılar ile dekorasyon şekillenmeye başlar. Sizlerin hayallerine göre dekor üretilir ve yaşam alanlarınıza titizlikle uygulanır. Evlerinizdeki odaların kullanışlı olması sizlerin daha huzurlu ve motive yaşamasını sağlar ve bu süreçlerde iç mimarlık ofisleri sizlerin istekleri doğrultusunda planlama yaparlar.

Son Trend Dekorasyon Tasarımları

İç mekân tasarımları için son trendlerde doğal dokunuşlar tercih edilmektedir. Özellikle mermer desenli masalar ve mutfak tezgâhları göze çarpar. İç mimar uzmanları da bu dokunuşları sizlerin beğenisine göre dekorasyonlarda kullanmaktadır. Mutfaklarda kullanılan mermer benzeri tezgahlar hem kolay temizlenebilir hem de şık bir hava yaratır. Üzerinde keyifli yemek yaparken göze hitap etmesi her kullanıcı için istenen bir durumdur. Ayrıca yemek masalarının da doğal görünümlü mermer veya ahşap olması sıcak bir dekorasyon yaratır.

İç mekan tasarımları için dileyen kişiler öncelikle iç mekân tasarım ofislerine giderek fikir alabilir ve evleri için proje çalışması isteyebilirler. İç mekân planlaması yapılarak hayalinizdeki yaşam alanlarına kavuşmanız mümkündür. Zevklerinize uygun mobilyaları da belirterek evlerinizin en iyi şekilde planlanıp tasarlanması için iç mimarlık ofislerinden talepte bulunabilirsiniz. İlginizi çekebilir MODERN VİLLALARIN ÖZELLİKLERİ Bu sayede konforlu ve huzurlu yaşam alanlarında dilediğiniz gibi oturarak vakit geçirebilir ve şık bir dekorasyona sahip olabilirisiniz. Qaraqalem iç mimarlık firması olarak müşterilerin zevklerine uygun iç mekan tasarımlarını hayata geçiriyoruz.

Modern İç Mekan Tasarımı Nedir 4
×