İç Mimarlık Ofisi | İstanbul'da Özgün Mekanlar

www.qaraqalem.com
© 2023 CREATED BY Ozico Medya
Premium Web Service

Mutfak Kiler Tasarımı Nasıl Yapılmalıdır

Mutfak Kiler Tasarımı Nasıl Yapılmalıdır

Mutfak Kiler Tasarımı Nasıl Yapılmalıdır Etkili bir mutfak kilerinin birkaç temel özelliği vardır:

Mutfak Kiler Tasarımı Nasıl Yapılmalıdır Kullanışlı. Kileriniz, yiyeceklerin hazırlandığı alanda veya yakınında bulunmalıdır.
Görünürlük. Kilerdeki her şey bir bakışta görülmelidir.
Ulaşılabilirlik. Başkalarını hareket ettirmeden eşyaları çıkarmak mümkün olmalıdır.

Bir kiler oluştururken, bu 3 ilkeye bağlı kalmak önemlidir. Böylelikle kileriniz neredeyse her zaman rahat ve kullanımı kolay olacaktır. Bugün ev sahiplerine sunulan en popüler kilerler hakkında daha fazla bilgi için:


Mutfak Kiler Tasarımı

Ulaşılabilir Kiler;

Uzanma kilerleri, ürünlerin çok derin olmayan raflarda saklandığı sığ, dolap tarzı kilerlerdir. Tabii ki derin kiler daha fazla ürün alır. Derinliğe sahipseniz, daha derin raflar kurarak tüm alanı kullanmak isteyebilirsiniz. Kaçınılmaz olarak, sık sık kullandığınız ürünler, siz başka ürün ekledikçe arkaya doğru itilir. “Öğeleri başkalarını hareket ettirmeden kaldırmak mümkün olmalıdır.”

Mevcut en iyi erişilebilen kilerlerden bazıları “batwing” kileridir – çok sayıda eşya taşıyan kapılar da vardır. Çok fazla ağırlık taşıyabilmesi gerektiğinden, ağır hizmet gerektiren ve maliyetli yüksek  kapsamlı bir çekme donanımı gerektirmez.

Kiler Tasarımı

Çekme Kiler; Dışarıya çekilebilen bir kiler, aslında üniteden veya duvardan kayan büyük bir raftır. Raf, erişilebilirlik kutusunu iyi işaretlemesine yardımcı olan hareket eden her iki taraftan da erişilebilir. Bir batwing erişimli kiler kadar uygun olmasa da, alan özellikle geniş değilse, dışarıya çekilebilir kiler iyi bir seçenektir.

Bu aynı zamanda biraz daha pahalı bir çözümdür. Kilerin çarpmasını önleyen kayma donanımı kullanmak önemlidir – ve bu ek bir ücrete tabidir. Çekmecenin içindeki tek tek raflar ayarlanabilir hale getirilebilir, bu da bu kiler tarzının esnekliğini artıran bir gerçektir.

Mutfak Kiler Trenderleri

Mutfak Kiler Tasarımı Nasıl Yapılmalıdır
Mutfak Kiler Tasarımı Nasıl Yapılmalıdır

Gömme Kiler; Gömme kiler dolaplarında pek çok alan vardır. Ayrıca kapaklarını açtığınızda her bölümdeki eşyaları rahatça görebilir, böylece ihtiyaç duyduğunuz her şeyi kolayca bulabilirsiniz. Eşyaları ve yiyecekleri göz önünde tutmadan saklamak için rahat ve kullanışlı bir seçenektir.

Dolap seçenekleri gibi bu gömme kilerleri de farklı boyutlarda bulabilirsiniz. Örneğin, buzdolabının, bulaşık makinesinin veya fırının yanındaki alan için uzun ve dar çeşitlerini alabilirsiniz. Bunlar genelde baharat şişeleri, yağ, sirke, tuz ve benzeri şeyler için kullanılıyor.

×