İç Mimarlık Ofisi | İstanbul'da Özgün Mekanlar

www.qaraqalem.com
© 2023 CREATED BY Ozico Medya
Premium Web Service

Ofis Dekorasyonunda Akustik Panelin Önemi 1

Ofis Dekorasyonunda Akustik Panelin Önemi

Ofis Dekorasyonunda Akustik Panelin Önemi yaşamda, çevresel gürültünün yüksek olduğu ve çoğu zaman hem zihinsel hem de fiziksel olarak yüksek düzeyde yorgunluğa yol açan kapalı ortamlarda çok fazla zaman harcıyoruz. Ofiste gerekli olan sakinliğin mükemmel çevre konforunu garanti etmesi adına bir ses absorpsiyon sisteminin kullanılması önem arz ediyor. Sonuç olarak ofis dekorasyonu, ideal bir akustik panel ile verimlilik vadediyor.

Ofis Tasarımında Akustik Panel Neden Önemli?

İster ev ister iş yeri olsun, her ortam için mükemmel akustiğe sahip olmak çok önemlidir. Son yıllarda, çok sayıda çalışma, mükemmel ses kalitesine sahip ortamların, insanların konforunu olumlu bir şekilde nasıl etkilediğini göstermiştir. İç mimaride sessizlik temel bir rol oynar. Mimarlık uygulamaları zamanı dönüştürür ve hatta sessizlik yaratmayı başarır. Dolayısıyla bir binayı deneyimlemek, sadece boşluklara, yüzeylere, şekillere ve renklere bakmak değil, aynı zamanda onun sessizliğini dinlemek anlamına da gelir.

Akustik panel ile yankılanma, ses dalgalarının bir ortamın yüzeylerine yansıması olgusudur. Yankılanma süresi, sesin sınırlandırılmış bir mekânda kalıcılığıyla ilgilidir. Yankılanma süresi çok uzun olduğunda, üretilen ses dalgaları üst üste gelir ve birbirleriyle karışarak gürültünün oluşmasını önler. Kalabalık bir ofis ortamında yankılanma veya uğultu giderek artar. Çünkü orada bulunanların her biri kendilerini anlatmak için sesi yükseltmek zorunda kalır. Ofis dekorasyonu ile tercih edilen akustik panel gibi ses emici sistemler, yankılanma süresini azaltır. Bu durum daha konforlu bir ofis ortamını mümkün kılar.

Ofis Dekorasyonunda Akustik Panelin Önemi 2

Akustik Panel Ne İşe Yarar?

Ofis dekorasyonu için akustik panel tercih etmenin amacı, ses emilimi, yansıma ve yayılımı dengeleyerek hoş bir ses yaratmaktır. Aşırı ses emilimi iç mekânın havasında zayıflamaya neden olabilir. Bu şekilde oluşan sessizlik ise donuk ve cansız bir atmosfer yaratır. 

Yankılanma süresi, bir ortamın iç akustik kalitesini karakterize etmek için en çok kullanılan parametrelerden biridir. Sesler yüzey tipine bağlı olarak emilebilir, yansıtılabilir ve yayılabilir. Ses emici malzemelerden gelen sesler, yüzeyden sonra diğer boşluklara geçer ve ardından termal enerjiye dönüştürülerek sesleri azaltır. Ofis dekorasyonu doğru tasarlanmış bir akustik panel içerdiğinde gürültü kirliliğini bir nevi ortadan kalkar.

×