İç Mimarlık Ofisi | İstanbul'da Özgün Mekanlar

www.qaraqalem.com
© 2023 CREATED BY Ozico Medya
Premium Web Service

Restoran Tasarım ve Dekorasyon Yapan Firmalar

Restoran Tasarım ve Dekorasyon Yapan Firmalar

Restoran Tasarım ve Dekorasyon Yapan Firmalar Günümüz de  restorantlar, cafeler, barlar daha sık tercih edilir durumda. İnsanlar artık karınlarından çok ruhlarını doyurmanın peşinde.Bu yüzden lezzetli bir menü kadar, göze hoş görünen bir mekan da bir o kadar önem kazandı. Bu alanda mekanlar birbiriyle kıyasıya bir yarış içerisine girmekteler.  Bu konuda senelerin verdiği bir tecrübeye dayanarak qaraqalem İç Mimarlık  olarak bir kaç bilgi vermek istiyoruz.

Hangi tasarım tekniği, stili, sanatı yaparsanız yapın, mekandaki ergonomik yapı oldukça önem arz eder. Misafirler ilk olarak konforlu bir yerde oturmayı dikkate alırlar. Bu yüzden mekanınızda yapacağınız tasarımı belirlemeden önce, mekanın boyutunu mutlaka göz önünde bulundurun. Restorantlar da bu alanda düzenlenmesi gereken ilk yer elbette yemek masalarıdır. Normal şartlarda kişiyle masa arasında en az 80 cm olmalıdır.Masa yerleşiminde sıradışı yöntemler kullanılsa da,genel manada paralel bir şekilde yada 45 derece yan yana konulur. Masalar arasındaki boşluk en az 60 cm olmalıdır.Garsonun geçiş güzergahı üzerindeyse, 90 cm’ye kadar çıkartılmalıdır.

Restorant’ın bir bölümü bar stilinde dizayn edilmek istenebilir. Bunun için masanın iki tarafının mesafesi de doğru orantılı olmalıdır. Müşteriye 60 cm’lik bir alan bırakılmalıdır, en kötü şartlarda bu alan 45 cm’ye düşürülebilir.

Diğer bir yönden mekan çok büyük değilse yuvarlak masa tercih etmeniz, kare bir masaya göre daha fazla müşteriyi ağırlamanız olanak sağlayacaktır.Bu masanın çapı min. 120 cm olmalı. Ufak mekanlarda alan kazanmak için uygulanacak bir diğer yöntem ise oturma gruplarının bank şeklinde yada masayla birlikte yere monte edilmiş şekilde tasarlanmasıdır.[

Fransa Cafe Tasarım Projelerimiz
Fransa Cafe Tasarım Projelerimiz

Bir kişi için gerekli olan tezgah uzunluğu 45 cm’dir. Misafirlerin dirseklerinin birbirine çarpmaması için de 30 cm’ye ihtiyaç vardır. Bar tezgahı hem yatay hem de dikey olarak müşteriye göre düzenlenmelidir. Çok alçak olursa eğilmek zorunda,çok yüksek olursak uzanmak zorunda kalır,bu da hoş bir görüntü olmaz.Bu yüzden bar yüksekliği 105-115 cm, bar tabüresi olarak adlandırılan oturma elemanının yüksekliği ise 75-85 cm arasında yapılmasını daha iyi olacaktır.

Bar terzgahı’nın diğer tarafında müşteriye servis yapmak için bir tezgah yapılmalıdır. Bunun için derinliği maksimum 65 cm olan, yüksekliğiyse 75-80 cm olan bir alan tasarlanmalı, alt kısmında ise depolamak için kullanılacak dolap ve çekmece ünitelerine ihtiyaç vardır.

Restoranınızı tasarlarken bu gibi hassas kurallara dikkat etmeniz,hem müşterilerini için hem de çalışan elemanlarınızın rahat bir şekilde hareket etmelerini sağlayacaktır.Bu da her iki tarafın keyifli bir şekilde vakit geçirmesine yardımcı olacaktır.

Restorant, cafe, bar tasarımlarınızı modern, optimize, ergonomik bir şekilde sıcak ve güler yüz, samimi ve tecrübelerimize dayanarak Istanbul Çekmeköy qaraqalem ofisimize siz değerli misafirlerimiz bekliyoruz.

×